Fitness
@ JUPITER HEALTH PLANET

Indien u wenst te starten met fitness, maakt u hiervoor best een afspraak. De eerste twee trainingen gebeuren namelijk onder begeleiding van een coach, die voor u een trainingsprogramma samenstelt in functie van uw doelstellingen, u de voorgestelde oefeningen duidelijk toont en uitlegt en ervoor zorgt dat u de oefeningen correct uitvoert.
We starten altijd met een “Body Health Check” waarbij we uw vetpercentage, spiermassa, vochtpercentage, enz. meten. Uw coach voorziet gemiddeld zo’n 75 minuten per begeleidingssessie. U hoeft hiervoor niet extra te betalen.
Naarmate u progressie maakt in uw training, zal uw personal coach in overleg met u, uw trainingsprogramma aanpassen en opnieuw een begeleide training voorzien. Ook hiervoor dient u niet extra te betalen.

COMPETITIE TRAINING

Doet u aan competitie als topsporter of als amateursporter en heeft u ambitie? Dankzij onze professionele begeleiding garanderen we u individuele progressie!
We bereiden u maximaal voor op de aanvang van de competitie: voetbal, atletiek, fietsen, basketbal, volleybal, gevechtsporten. Ook tijdens de competitie maken we een aangepast trainingsschema in functie van uw persoonlijke doelstellingen met de nodige aandacht naar blessurepreventie!
Het ‘persoonlijk ontwikkelingsplan’ (POP) bestaat uit vier fases: analyse, planning, realisatie en evaluatie. We analyseren meerdere parameters en maken een trainingsplanning op: vetpercentage, sprongkracht, explosiviteit, snelheid, vermogen, anaërobe hartfrequentie, anërobe snelheid, VO2max, maximale kracht, krachtuithouding, grondcontacttijd, zweeftijd, snelkracht, enz. Via metingen kunnen we u uw progressie tonen, hetgeen altijd motiverender werkt!

iFit Live loopbanden met groot scherm

Met dit systeem kunt u gericht trainen voor een marathon of uw eigen favoriete route aan de andere kant van de wereld lopen. Teken uw route uit op Google Maps en zie hoe de helling van de loopband zich aan het terrein aanpast. Intussen worden de beelden van de ingegeven route via sateliet op een groot scherm geprojecteerd. Jupiter Health Planet is op dit moment het enige centrum ter wereld waar dit gebeurt op een groot scherm. U kunt ook een route downloaden die iemand anders heeft bedacht: op iFit Live vindt u een hele community van sporters die routes ontwerpen, tips geven en zelfs wedstrijden met elkaar houden. U kunt dit toestel instellen op maximale vetverbranding, uithouding, enz.

Tour de France Training Bikes met groot scherm

Met de officiële Tour de France Training bikes heeft u het gevoel dat u buiten bent. Plan uw route waar dan ook in de wereld, de iFit Live-technologie van Google Maps zal automatisch de kaart naar uw console downloaden en projecteren op een groot scherm (ook dit is uniek in de wereld!). Wat u ziet is precies wat u voelt: heuvels en bergen, vlaktes en dalingen! Deze fiets past zich automatisch aan de ingevoerde route aan: de beklimming van de Col du Galibier, de Mont Ventoux, de muur van Geraardsbergen. het kan voortaan op elk ogenblik bij Jupiter! U kunt zelfs een wedstrijdje houden tegen een vriend in het buitenland, en zelfs op verschillende tijdstippen!

Vibratietraining op de trilplaat: doeltreffend voor elke spier in je lichaam.

Bij vibratietraining train je met een Body Coach: een professioneel trainingstoestel,dat voorzien is  van een trilplaat die mechanisch trilt. Daardoor wordt een rekreflex in de spier opgewekt en is het trainingseffect opmerkelijk groter dan bij een klassieke training. Via verschillende houdingen train je met de Body Coach nagenoeg elke spier in je lichaam.
Body Coach training kan zowel worden aangewend voor versteviging en figuurcorrectie, krachttraining en stretching, als voor revalidatie of preventie van kwetsuren, of ook nog voor behandeling van cellulitis, osteoporose, rugklachten, e.a. Vibratietraining is gevarieerd, toegankelijk voor elke fysieke konditie en neemt vooral weinig tijd in beslag. Met de Body Coach reduceer je moeiteloos een allround training van meer dan een uur tot 20 minuten.

Succesvolle behendigheidstraining op hoog niveau

Met ivo TRAINER kan je snelheid en wendbaarheid doeltreffend trainen, dankzij een makkelijk instelbaar weerstandstrainingssysteem. Ideaal voor sporten waar het dynamische aspect essentieel is. Ook ideaal voor therapie en preventie!

– eindeloos verstelbare trekweerstand
– constante weerstand
– makkelijke bediening
– multidimensionale bewegingen dankzij de draaibare ophanging (180°)
– kabel met een lengte tot 22m
– trainingsvest met schouderriemsysteem voor optimale sprinttraining
– 360°-riem maakt springen en draaien om je as mogelijk
– remsysteem waarvoor patent is aangevraagd

Betere prestaties op competitieniveau

Elke sport heeft zo zijn eigen specifieke eisen. De essentiële elementen zijn meestal wel snelheid en wendbaarheid, naast veerkracht en dynamiek. Met de ivo TRAINER kunt u deze onderdelen gericht versterken – zodat uw team sneller reageert op beslissende momenten. ivo TRAINER is ook de ideale partner voor individuele atletiektraining.

Ontworpen voor prestatiesporten en therapie

Deze trainer garandeert een optimale bewegingsvrijheid voor de atleten – vooral bij therapeutisch gebruik. Het 360°-riemsysteem laat toe alle bewegingen zonder enige beperking uit te voeren. Dankzij de continue instelling van de weerstand is de ivo TRAINER ook geschikt voor het oefenen van valpreventie.